top of page

Cultuur en tradities: Offerfeest - Eid al-Adha


Op 16 augustus 2024 komt de gemeenschap samen om Eid al-Adha, het Offerfeest, te vieren. Deze dag, diep geworteld in traditie en geloof, herdenkt de bereidheid van Ibrahim om alles op te offeren voor zijn geloof. Het is een tijd van reflectie, gebed en, bovenal, gemeenschap.


Bij Stichting Vier het Leven Samen erkennen we het belang van deze dag, niet alleen als een religieuze gebeurtenis, maar ook als een kans om de rijke tapestrie van culturen en tradities die onze gemeenschap vormgeven, te vieren. Eid al-Adha brengt ons samen in een geest van gedeelde waarden: offer, mededogen en het delen van vreugde.


Een Tijd van Geven:

Tijdens Eid al-Adha is het gebruikelijk om voedsel te delen met degenen die minder fortuinlijk zijn. Dit jaar breidt Stichting Vier het Leven Samen deze traditie uit met een gemeenschapsdiner, waar iedereen welkom is. We nodigen u uit om deel te nemen, of het nu door het delen van een maaltijd, het doneren van tijd of het bieden van gezelschap is.


Verhalen die Ons Verbinden:

We moedigen de gemeenschap ook aan om verhalen en ervaringen van Eid al-Adha te delen. Deze verhalen, of ze nu oud of nieuw zijn, vormen de weefsels van onze gezamenlijke geschiedenis en versterken de banden die ons verenigen.


Laten we dit Offerfeest gebruiken als een moment om niet alleen te reflecteren op onze persoonlijke geloofsovertuigingen en offers, maar ook om de diversiteit en rijkdom van onze Zoetermeerse



gemeenschap te erkennen en te vieren.



1 weergave0 opmerkingen

Comments


bottom of page