top of page

De kleurrijke wereld van Pride: samen vieren in verbondenheid


Beste vrienden van Stichting Vier Het Leven Samen,


Terwijl we genieten van de warmere dagen van de zomer, brengen we de kleurrijke maand van Pride onder de aandacht. Pride Maand is een tijd om liefde, acceptatie en verbondenheid te vieren, en dit jaar is dat meer waar dan ooit.


Pride Amsterdam, een van de meest opvallende evenementen in Nederland, viert dit jaar zijn 27e editie onder het thema "TOGETHER." In een wereld waarin verschillen soms polariseren, wil Pride Amsterdam juist de kracht van eenheid benadrukken. Het gaat niet om wegkijken, maar om elkaar aanspreken en leren van elkaars diversiteit.


Canal Parade: Een spektakel van liefde

Het hoogtepunt van Pride Amsterdam is de Canal Parade, die dit jaar plaatsvindt op zaterdag 3 augustus 2024. Kleurrijke boten varen door de grachten van Amsterdam, versierd met boodschappen van liefde, acceptatie en trots. Honderdduizenden toeschouwers juichen toe terwijl de boten dansen op het water. Dit jaar zullen we samen vieren, met respect voor ieders unieke identiteit.


Ouderen en pride

Voor onze oudere medeburgers is Pride Amsterdam een kans om zich te verbinden met de jongere generaties. Het is een moment om verhalen te delen, te leren en te vieren. We nodigen alle ouderen uit om deel te nemen aan de festiviteiten, de kleurrijke optocht te bewonderen en te genieten van de feestelijke sfeer.


Wist je dat?

  • De allereerste Pride Parade ter wereld plaatsvond in New York City in 1970, één jaar na de Stonewall-rellen.

  • Amsterdam Pride in 1996 begon als een kleine botenparade en is sindsdien uitgegroeid tot een van Europa's grootste pride-evenementen.

  • Elk jaar trekken Pride-evenementen in Amsterdam meer dan een half miljoen bezoekers van over de hele wereld.


Samen Sterker, Ondanks Onze Verschillen

Het thema "TOGETHER" benadrukt het belang van eenheid en verbondenheid. Of je nu tot de lhbtiqa+-gemeenschap behoort of een sterke supporter bent, we hebben elkaar nodig. Samen zijn we sterker, en Pride Amsterdam is een viering van die kracht.


Kom samen en vier de liefde

Pride Amsterdam vindt plaats van 27 juli tot en met 4 augustus 2024. Blokkeer deze data in je agenda, want er staan meer dan 300 activiteiten op het programma. Overal ter wereld komen mensen naar Amsterdam om de unieke Pride te ervaren. Laten we samen de boodschap van liefde verspreiden, voor onszelf én voor elkaar.


Voor meer informatie over Pride Amsterdam 2024 en het volledige programma, bezoek de officiële website van Pride Amsterdam.


Toekomstige Pride Walk in Zoetermeer:

De gemeente Zoetermeer heeft plannen om in de toekomst een Pride Walk te organiseren als onderdeel van het meerjarenplan Zoetermeer Regenboogstad 2023-2026.


Zoetermeer Pride 2026:

Stichting ZOETER Queer heeft haar ogen gericht op Pride Zoetermeer in 2026. Ze streven naar een viering die de LHBTIQ±gemeenschap viert.


Rainbow café Zoetermeer:

Elke laatste zondag van de maand (m.u.v. juli) kun je terecht in het Rainbow Café Zoetermeer. Of je nu lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender, intersekse of queer bent, hier ben je thuis. Kom langs voor een gezellige middag en ontmoet gelijkgestemden.


De data voor de komende maanden zijn:

  • April 2024: 28 april, van 13:00 tot 17:00 uur.

  • Mei 2024: 26 mei, van 13:00 tot 17:00 uur.

  • Juni 2024: 30 juni, van 13:00 tot 17:00 uur.

  • September 2024: 29 september, van 13:00 tot 17:00 uur.

  • Oktober 2024: 27 oktober, van 13:00 tot 17:00 uur. 🌈


Laten we samen trots zijn op diversiteit en verbondenheid vieren! 🌈✨


Met trots en liefde,



Miranda Roeleveld

Voorzitter, Stichting Vier Het Leven Samen



2 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page