top of page

De Kracht van Herdenken


Lieve lezers,


Op deze 3e mei, de dag van Dodenherdenking, willen we samen met u de kracht van herdenken benadrukken. Het is een dag waarop we stilstaan bij de moed en opoffering van degenen die hun leven hebben gegeven voor vrijheid en vrede, en waarop we reflecteren op de impact van oorlog en conflict op ons leven.



In het donker van de nacht,

Staan we stil en zacht.

Voor de helden,

moedig en sterk,

Die vochten voor ons,

met liefde en moeilijk werk.


Een suggestie voor een mooi Oud Hollands liedje om vandaag te beluisteren is "Waarheen, Waarvoor" van Mieke Telkamp. De krachtige woorden van dit liedje weerspiegelen de emoties van Dodenherdenking en herinneren ons eraan om te waarderen wat we hebben en degenen te eren die dat mogelijk hebben gemaakt.


Filmklassieker van de dag:

Bekijk vanavond op televisie of ergens anders de klassieke Nederlandse film "Soldaat van Oranje". Deze film vertelt het verhaal van een groep vrienden tijdens de Tweede Wereldoorlog en laat zien hoe ze zich verzetten tegen de bezetting van Nederland. Een eerbetoon aan de dappere mannen en vrouwen die vochten voor vrijheid.


Geschiedenisverhaal:

Wist u dat Dodenherdenking oorspronkelijk begon als een herdenking van de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog? Pas later werd het een dag waarop we alle Nederlandse slachtoffers van oorlogen en conflicten herdenken. Het eerste officiële herdenkingsmoment vond plaats in 1946 in de tuin van de voormalige Nederlandse premier Schermerhorn.


Laten we vandaag samen herdenken, niet alleen degenen die zijn gestorven, maar ook de kracht van gemeenschap en verbondenheid. Onze stichting is er om die verbondenheid te koesteren, en we moedigen u aan om contact te zoeken met anderen en uw herinneringen en verhalen te delen.


Samen herdenken we, samen staan we sterk.


Met warme groeten,


Het team van Stichting Vier het Leven Samen





1 weergave0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven
bottom of page