top of page

Internationale Dag van de Ouderen"



"Eerbetoon aan Wijsheid: Internationale Dag van de Ouderen"

Op de Internationale Dag van de Ouderen zet Zoetermeer zich schitterend in de kijker met een scala aan activiteiten die speciaal zijn ontworpen om de ouderen in onze gemeenschap te vieren en te eren. Deze dag, gemarkeerd door zowel plezier als verdieping, biedt een unieke kans om de rijke levenservaringen en de onmisbare bijdragen van onze senioren te erkennen.


Een Dag Vol Verbinding en Vermaak

Op 6 september 2024 viert Stichting Vier het Leven Samen de Internationale Dag van de Ouderen, een speciale gelegenheid om hulde te brengen aan de ouderen in onze gemeenschap. Deze dag staat in het teken van waardering voor hun levenservaringen, wijsheid en bijdragen aan onze samenleving. Het is een kans om stil te staan bij de belangrijke rol die ouderen spelen in ons leven en om initiatieven te bevorderen die hun welzijn en inclusie ondersteunen.


De Internationale Dag van de Ouderen herinnert ons eraan dat samenwerking tussen generaties onze gemeenschap verrijkt. Door ervaringen en kennis te delen, bouwen we aan een sterkere, meer verbonden samenleving.


De activiteiten variëren van fysieke tot creatieve en digitale uitdagingen, waardoor elke senior iets van zijn gading kan vinden. Of het nu gaat om een verkwikkende wandeltocht door het Buytenpark, een creatieve workshop die de artistieke geest stimuleert, of een gezellige digitale koffieochtend, er is voor elk wat wils. Deze evenementen zijn niet alleen bedoeld om plezier te maken, maar ook om de onderlinge banden te versterken en nieuwe vriendschappen te smeden.


De Kracht van Kennis en Humor

De "wist je datjes" over ouder worden benadrukken de vreugde en lichtheid die ook bij het ouder worden horen. Met een knipoog naar de unieke voordelen en de humor die met de jaren komen, herinneren deze feitjes ons eraan dat elk levensjaar iets is om te koesteren en te vieren.


Een Gemeenschap Die Zorgt

Zoetermeer toont haar ware karakter door de zorg en aandacht die het besteedt aan haar oudere inwoners. Door een inclusieve omgeving te bieden waar iedereen zich gewaardeerd en gehoord voelt, bouwt de stad aan een gemeenschap waar samen oud worden iets moois is. Deze dag dient als een krachtige herinnering aan de waarde van elke oudere burger, wiens levensverhaal bijdraagt aan het weefsel van onze gemeenschap.


Een Uitnodiging om Deel te Nemen

Deze Internationale Dag van de Ouderen is een uitgelezen moment voor iedereen in Zoetermeer en daarbuiten om stil te staan bij de belangrijke rol die ouderen in ons leven spelen. Het is een kans om onze waardering te tonen, niet alleen door deelname aan de geplande evenementen maar ook in ons dagelijks leven.


Laten we deze dag aangrijpen om onze senioren te eren met de liefde, het respect en de aandacht die ze verdienen. Voor meer informatie over de activiteiten en hoe u kunt bijdragen aan deze speciale dag, nodigen we u uit om de vermelde bronnen te raadplegen en de UITagenda van Zoetermeer te bezoeken of kijk hieronder.

Activiteit

Locatie

Tijd

Meer Informatie

Wandeltocht door het Buytenpark

Wijkcentrum, Bijdorplaan 471

10:00 - 12:00

Creatieve workshop in het Wijkcentrum

Wijkcentrum, Albrandswaard 1

14:00 - 16:00

Digitale koffieochtend via Zoom

Online

11:00 - 12:00

Bingo met een twist

Buurthuis, Dorpsstraat 123

19:30 - 21:00

Wist je datjes over ouder worden

- Ouderen zijn ware superhelden: ze hebben meer verjaardagen overleefd dan de meesten van ons! 🎂

- Het geheim van een lang en gelukkig leven? Een dagelijkse portie chocolade en een flinke dosis humor! 😄

- Ouderdom komt met voordelen: je kunt ongestraft je sokken in sandalen dragen en de hele dag schaamteloos puzzels maken. 🧩


In Zoetermeer is de Internationale Dag van de Ouderen meer dan een viering; het is een manifestatie van gemeenschapszin, inclusiviteit en wederzijds respect. Samen maken we er een onvergetelijke dag van voor onze gewaardeerde ouderen. Dus, lieve senioren van Zoetermeer, laat deze dag een ode zijn aan jullie levensvreugde, wijsheid en liefde voor het leven. 🌟

0 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page