top of page

Pasen: Verhalen van vroeger en nu; Een tijd van hoop en vernieuwing

Pasen is een belangrijke feestdag die wereldwijd wordt gevierd en die diepgewortelde tradities en betekenis met zich meebrengt. Het markeert het moment van de opstanding van Jezus Christus uit de dood, een symbool van hoop en vernieuwing in het christendom. Maar Pasen gaat verder dan alleen religie; het omvat een breed scala aan tradities en herinneringen die mensen koesteren, vooral ouderen in onze gemeenschap.


Terugkijken op de Paaslunch van 2018

Laten we eerst teruggaan naar een speciaal moment uit het verleden: de paaslunch van 2018, georganiseerd door Stichting Vier het Leven Samen. Deze bijeenkomst, gehouden in de gastvrije omgeving van het Morapad in Zoetermeer Rokkeveen, was een hartverwarmende gelegenheid waarbij ouderen uit de buurt samenkwamen om te genieten van de feestelijkheden.


Een tafel vol warmte en liefde

De foto's getuigen van de vreugde en het gemeenschapsgevoel die de paaslunch kenmerkten. Onder het genot van traditionele lekkernijen en het delen van verhalen, werd er gelachen, gevierd en genoten. Het was een tijd waarin verbondenheid en samenzijn centraal stonden, en waarbij elke lach, elke anekdote, elke gedeelde hap, bijdroegen aan het weefsel van gemeenschap en herinnering.


Bijzondere gasten en onvergetelijke momenten

De aanwezigheid van de toenmalig wethouder Isabelle Vugs verrijkte de bijeenkomst met een gevoel van erkenning en verbinding tussen de gemeente en haar senioren. Het benadrukte het belang van samenkomst en de rol van de gemeente in het ondersteunen van dergelijke waardevolle initiatieven.


Een familieband in beeld

Te midden van dit alles, zien we ook een bijzonder duo: de toenmalige en huidige voorzitter Miranda Roeleveld samen met haar lieve moeder. Hun aanwezigheid vormde een levend voorbeeld van de intergenerationele banden die onze gemeenschap verrijken en versterken.


Een uitspraak van toen en nu

Miranda Roeleveld, reflecterend op die dag, deelt een uitspraak die nog steeds weerklank vindt uit haar speech van toen: "Deze paaslunch is meer dan een maaltijd; het is een bevestiging van onze verbondenheid. Elke lach die we delen, elk verhaal dat we vertellen, versterkt de band die we als gemeenschap hebben. Laat ons deze momenten koesteren, want hierin vinden we de ware geest van Pasen."


De paaslunch van 2018 staat in onze herinnering gegrift als een viering van saamhorigheid, vreugde en de onbreekbare geest van onze ouderen. Het herinnert ons eraan dat, ongeacht hoe de tijden veranderen, de essentie van Pasen — en de essentie van onze gemeenschap — tijdloos is.


Terwijl we ons voorbereiden op de komende Paasviering, nemen we de liefde en de lessen van toen mee, en bouwen we voort op de tradities die ons samenbrengen.

Laten we dit Pasen de tijd nemen om te luisteren naar de verhalen van ouderen en de rijke geschiedenis van onze gemeenschap te eren, want Pasen is inderdaad meer dan een feestdag; het is een moment van verbinding, traditie en vernieuwing.



0 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven
bottom of page