top of page

"Samen Tegen Armoede" - Internationale dag voor de uitroeiing van armoede


"Samen Tegen Armoede: Een wereldwijde oproep tot actie"

Op 18 oktober 2024 staat de wereld stil bij een van de meest urgente uitdagingen van onze tijd: de strijd tegen armoede. De Internationale Dag voor de Uitroeiing van Armoede is een moment waarop we onze krachten bundelen om aandacht te vragen voor de noodzaak van inclusieve, duurzame gemeenschappen waarin niemand achterblijft.


Een dag van bewustwording en actie:

Stichting Vier het Leven Samen erkent de cruciale rol die gemeenschapsinitiatieven spelen in het bestrijden van armoede. Daarom organiseren we diverse activiteiten gericht op het verhogen van bewustzijn en het stimuleren van actie. Van informatieve workshops over het belang van sociale inclusie tot fondsenwervende evenementen voor lokale hulporganisaties, wij zetten ons in voor een wereld waarin iedereen toegang heeft tot basisbehoeften zoals voeding, onderdak en onderwijs.


Samenwerking en solidariteit:

De strijd tegen armoede vereist een gezamenlijke inspanning. We nodigen iedereen uit om deel te nemen aan onze evenementen, om te leren, te delen en bij te dragen. Of het nu gaat om het doneren van tijd, middelen of expertise, elke actie telt. Samen kunnen we een verschil maken en bouwen aan een toekomst waarin armoede geen plaats meer heeft.


Een oproep tot compassie:

Laten we deze Internationale Dag voor de Uitroeiing van Armoede gebruiken als een oproep tot compassie en actie. Door ons bewust te worden van de uitdagingen waarmee miljoenen mensen wereldwijd worden geconfronteerd en door actief bij te dragen aan oplossingen, kunnen we helpen een fundament te leggen voor een rechtvaardigere en inclusievere samenleving. Kom in actie en doe iets in uw omgeving.




0 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page